perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Vaimokortti

Hmm... nyt se on virallista. Cornellin yliopisto antoi minulle tänään ID-kortin, jossa lukee "Faculty spouse".

Yliopistokortti on tosi kiva, sillä pääsen sen avulla esimerkiksi ilmaiseksi uimaan Teagle Hallin uima-altaaseen tai voin lainata kirjoja yliopiston kirjastosta.

Cornell University

Kampusvaimoilun esimakua hain eilen virallisesta vaimokerhosta eli Cornell Campus Clubista. Rekisteröitymiskahvit syyskaudelle pidettiin hotelli Clarionissa. Ilmoittauduin kirjallisuuskerhoon, joka kokoontuu maanantai-iltaisin kerran kuussa, joten luettavana on kolme kirjaa tänä aikana, kun olen täällä. Ensimmäinen kirjailta on ensi maanantaina, joten kipaisin hakemassa Diane Ackermanin An Alchemy of Mind -kirjan. Se kertoo aivoista. Jippii.

No, sitähän kirjallisuuspiiriltä haetaankin, että tulisi luettua jotain sellaista, mitä ei muuten lukisi. Ehkä kuitenkin joku Chick Lit -piiri olisi hauskempi?

Vältin liiat Hyacinth Bukeet, kun en mennyt gourmet cooking -kerhoon. Juu, ei mitään Candlelight supperseja täällä.

Tapasin kaksi suomalaisnaista, jotka olivat olleet täällä Ithacassa yli 20 vuotta. Kaisa sai houkuteltua minut rouvien kävelykerhoon. Joka maanantai-aamu kävellään ainakin 5 mailia (8 kilometriä) ja niin, täytyy muistaa, että maasto täällä ei todellakaan ole kuin Etelä-Pohjanmaalla.
Eeva puolestaan kertoi, että hän puolisonsa Yrjön kanssa tuli Ithacaan alunperin vuodeksi. "Niin, ajattelin, ettei se yksi vuosi ole elämästä kovin paljoa".

Niinpä.

Rouvakahvittelun jälkeen lähdin hotellista melko lähellä sijaitsevalle Pyramid -kauppakeskukselle. (suom. huom. kävelin siis muutama sata metriä valtatien reunaa). Oli se taas niin vähemmän kivaa, kun joku mies vihelteli autonikkunasta. Mitä tästä taas opimme? Täällä ei siis tosiaan saa kävellä... ainakaan kadulla.

Jos taas menee Pyramid Mallin kotisivulle, niin oppii, että kauppakeskuskävelyyn sen sijaan oikein kannustetaan:

"Mall Walkers
You can join your friends at Pyramid Mall Ithaca for healthful walking at your own pace in climate-controlled comfort. The mall doors open everyday at 7am. If you follow the black tiles and walk around the entire mall, it's slightly over three-quarters of a mile per lap. "

Onko tämä aivan älytöntä, vai kuvittelenko vain?

Tunnisteet: , , , ,

2 Kommentit:

Blogger Saaraliini sanoi...

Hei ja tsemppia uuden elaman oppimiseen. Eksyin monen mutkan kautta sivuillesi, ja aina niin mukava lukea suomalaisten expattien/imigranttien tarinoita.

16 syyskuuta, 2006 01:43  
Blogger Riikka sanoi...

Kiitos Saaraliini toivotuksista! Hauskaa syksyä myös sinne Texasiin.

17 syyskuuta, 2006 20:28  

Lähetä kommentti

<< Home