maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Taidetta ja tunnetta

Panun kanssa lähdettiin perjantaina New Yorkiin. Aamupäivällä kivuttiin Greyhound-bussiin ja iltapäivällä oltiinkin sitten jo Port Authorityssä eli New Yorkin bussiasemalla. Yövyimme pienessä Mayfair-hotellissa Times Squaren lähellä. Huone oli pieni, mutta hiljainen ja siisti.

En ole koskaan aiemmin käynyt Manhattanilla, joten aluksi sitä kai tuijotti koko ajan ylöspäin. "Melko korkeita" ....
Times Square

Hotellin ympärillä oli kasa Broadway-teattereita, joten ostimme rutkalla alennuksella liput Hairspray-näytökseen. Ihan pirteä juttu, täällä musikaaleissa näytetään osaavan myös laulaa hyvin, toisin kun Suomessa.

Lauantaina lähdimme downtowniin. Ensimmäinen etappi oli Ground Zero.
Ground Zero
Tänään onkin 9/11 -terrori-iskusta kulunut viisi vuotta. Aion mennä illemmalla yliopistolle kuuntelemaan aiheeseen liittyvää esitystä. Tv-uutiset ovat tietenkin nyt täynnä terrori-isku -muisteloita. Hesarin pääkirjoitus sunnuntaina tästä aiheesta oli muuten aika napakka. Käänsin sen englanniksi englanninkurssia varten.

Kävimme Wall Streetillä ja myöhemmin Ellis Islandilla. Siellähän oli näin sukututkijana pakko käydä. "Island of hope. Island of tears". Saimme kuulla, että vain noin 2 prosenttia siirtolaisista käännytettiin takaisin Ellis Islandilta. Syynä saattoi olla esim silmä- tai mielisairaus. Tässä kuva hallista, jossa siirtolaiset rekisteröitiin.

Ellis Island, registration hall


Kävimme MoMassa eli nykytaiteen museossa. Hieno!
Campell soup

Kolusimme Chinatownin ja Little Italyn. Illaksi menimme kuuntelemaan jazzia Cornelia Street Cafen alakertaan. Paikka sijaitsi West Villagessa. Tuli mieleen, että teemmekö kaikki New York kliseet? No, emme sentään kivunneet Empire State Buidingin katolle.

Sunnuntaina ehdimme käydä Metropolitanissa ja vähän shoppailemassa. Tässä olisi aika kiva osoite:
1010 Fifth Avenue

Tunnisteet: ,

2 Kommentit:

Anonymous irene sanoi...

Hei, oudon näköinen rakennelma (ground zero). Onko se oikea rakennusryhmä ja jos, niin mitä toimintoja rakennuksissa?

12 syyskuuta, 2006 06:10  
Blogger Riikka sanoi...

Ground Zero on se rakennusmonttu, joka on näiden rakennusten edessä. Siinä sijaitsi ennen World Trade Center kaksoistorneineen ja muine rakennuksineen.

Nämä kuvassa nähtävät rakennukset ovat World Financial Centerin pilvenpiirtäjiä. Kyllä, ne ovat ihan oikeita - ottamani valokuva on ehkä vähän hassu. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=115594
Toisessa tornitalossa on esim American Expressin pääkonttori.

12 syyskuuta, 2006 23:17  

Lähetä kommentti

<< Home