torstaina, syyskuuta 07, 2006

Symposium

Näkymä Cornellin kampukselta
Kävimme eilen keskiviikkona Panun kanssa Cornellin uuden rehtorin virkaanastujaisten kunniaksi järjestetyssä symposiumissa.
Pääpuhujaksi oli kutsuttu Robert Kagan, Washington Postin kolumnisti ja bestseller-kirjailija, jolta on lokakuussa tulossa uusi kirja "Dangerous Nation". Puheen ja keskustelun aihe olikin tosiaan Yhdysvaltojen ulkopolitiikka. Muina keskustelijoina olivat Isabel Hull, the John Stambaugh Professor of History ja Peter J. Katzenstein, the W. S. Carpenter Jr. Professor of International Studies.

Tilaisuus oli todella mielenkiintoinen, tuollaista debatointia kuulee harvoin Suomessa. Kagan oli sitä mieltä, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikka ei ole viimeisten vuosien aikana muuttunut, vaan se on aina ollut samanlaista.
"There has been more continuity than discontinuity in American foreign policy, even in Iraq"
hän sanoi, ettei tuomitse Amerikkaa, vaikka tietääkin tehdyt virheet ja viat. " Hänen mukaansa hyvä voi olla siitäkin huolimatta, että ei ole viaton. Hän ei usko, että USA:n pitäisi kovasti muuttaa ulkopolitiikkaansa. "We have a critical role to maintain liberalism in the world". Se on hänen mukaansa tärkeämpää kuin esim kv.oikeus.

Hull ja Katzenstein taas arvostelivat Irakin sotaa, uuskonservatiiveja ja oikealle kallellaan olevaa Kagania. Hullin mukaan nyky-USA muistuttaa imperialistista Saksaa ensimmäisen maailmansodan aattona.Kumpikin oli sitä mieltä, että USA on muuttanut radikaalisti ulkopolitiikkansa viime vuosina.

Koko tilaisuuden voit katsoa myös itse ja nähdä kuinka Cornellissa väitellään. Tässä linkki: Webcast

Voit myös arvata, että ketkä esiintyjistä saivat yleisöltä raikuvimmat aplodit.

Lähdemme Panun kanssa viikonlopuksi New Yorkiin.

Tunnisteet: , ,

2 Kommentit:

Anonymous Tuulis sanoi...

Hauskaa New Yorkin matkaa! Kuvareportaasia odotellessa...

09 syyskuuta, 2006 04:57  
Blogger Riikka sanoi...

Tulimme juuri. Laitan kyllä kuvia sekä tänne että Flickriin.

10 syyskuuta, 2006 20:54  

Lähetä kommentti

<< Home