tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Hässlinkiä

Istun parhaillaan varaamassa lentoa Syracusesta Utahiin. Ettäpä osaa olla hankalaa. Nämä amerikkalaiset cheaptravel dot comit eivät näytä hyväksyvän suomalaisia luottokortteja, ruotsalaiset luottokortit kyllä kelpaavat. On se maailma ihmeellinen.

Onneksi varaus www.supersaver.com kautta onnistuu vihdoin kivuttomasti. Ihan lyhyt reissu se ei ole, matka Syracusesta (isompi kaupunki lähellä Ithacaa) Salt Lake Cityyn kestää 9 tuntia, jos haluaa päästä kohtuuhinnoin. Välissä on kaksi koneenvaihtoa, toinen Phoenixissa ja toinen, hassua kyllä, Washingtonissa. Että Amerikkaa lennellen ristiin rastiin. Saas nähdä kulkevatko nämä lennot vai myöhästyvätkö. Parempi olla näissä asioissa pessimisti.

Utahin matka alkaa 23. syyskuuta. Siihen on vielä noin kaksi ja puoli viikkoa. Pohdimme Panun kanssa, josko olisi kiva käydä New Yorkissa ennen sitä. Toinen juttu, mitä mietimme, on auto. Palautimme tänään Hertzille vuokra-auton, joka oli meillä viikon vuokrassa. Tulisi aikamoisen hintavaksi vuokrata auto koko loppuajaksi täällä. Kyselimme vähän käytettyjä autoja, mutta niissä on tietysti riskinsä. Myyntikin on sitten hankalaa.
Semmoisiakin diilejä voi tehdä, missä ostaa auton ja autokauppa lupaa ostaa sen tiettyyn hintaan takaisin sovitun ajan jälkeen. Eli tavallaan vuokraa käytetyn auton. Itse pitää tietysti hoitaa vakuutukset ja sen semmoiset. Ehkä sitä voisi miettiä.

Kävin tänään englannin kurssilla. Opettaja oli ihan mukava, mutta voisi se kurssi olla vielä vähän enemmän advanced. Jotain kuitenkin aina oppii.
Siellä oli muutamia meksikolaisia naisia, yksi turkkilainen mies, korealainen, kiinalainen nainen, kaksi japanilaista miestä ja minä. Osa oli tällaisia vaimoilijoita, joiden miehet olivat vierailevina tutkijoina tai PhD opiskelijoina Cornellissa, osa sitten vaan ulkomaalaisia opiskelijoita. Paluumatkalla näin puistossa ihan mielettömiä oravia. Varsinaisia pörröhäntiä. Ne eivät olleet eurooppalaiseen tapaan ruskeita, vaan harmaita. Lisäksi kun tuli kotiin, niin näin roskiksien vieressä maaoravan. Ovat siis aika urbaaneja nämä oravat.

Wc-ongelma hoitui nopeasti tänä aamuna, huoltomieheltä kesti noin minuutti saada asia kuntoon.

Tunnisteet: , ,