perjantaina, lokakuuta 06, 2006

Lakritsikysymys

Panu kertoi käyneensä eilen paikallisessa luomukaupassa eli Greenstar Co-opissa. Hän tykkää käydä siellä nimenomaan siksi, koska se on osuuskunta. En nyt tiedä onko se valikoima sellainen, että sieltä saisi kaiken mitä tavallinen maija meikäläinen tarvitsisi. Ei ole esim pekonia, mutta kaikennäköisiä idätyspapuja kyllä löytyy. Täällä ne sanovat, että Greenstaria käyttävät "earthy people". Se on vissiin sitten vähän nätimpi tapa sanoa.

Hän oli nähnyt siellä suomalaista lakritsia. Pandaa....


Panu arvelikin, että lakritsi oli otettu myyntiin siksi, että siinä lukee "Panda", joka taas vetoaa luontoystävällisiin asiakkaisiin.

Tietysti on myös totta, että Pandan lakritsi on siinä mielessä luonnonmukaista, ettei siinä ole mitään lisäaineita.

Yritin katsoa, että kuka omistaa nykyään Pandan. No, yhtiön (tai brandin) omilta kotisivuilta sitä ei kyllä löydä. Suomalainen MB Rahastot myi Pandan Felix-Abballe, jonka taas omistaa Orkla Foods.Panda siis vetoaa luomuihmisiin Amerikoissa, mutta miten on Fazerin lakritsin tilanne? Ehkä vaihtaisin vähän käärettä, jos pyrkisin tänne Yhdysvaltojen markkinoille.

(Asiat muuttuivatkin myöhemmin eli 15.1.2007. Fazer päätti uudistaa lakukääreensä. Lue CloettaFazerin tiedote täältä)


Illalla katsoimme Foxin iltauutisia. Ne ovat niin absurdeja, että naurattavat enemmän kuin jonkun toisen kanavan stand-up koomikot. Siis jopa minua. Toisaalta on piristävää, että joku uutisväline on rohkeasti sitä mieltä kuin on.

Tunnisteet: , ,