tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Kanjoneissa ja kaivoskaupungissa

Kirjoitan tätä sukulaiseni luona Utahissa. Teimme viime viikolla kolmen päivän matkan Utahin ja Arizonan kanjoneille. Ne olivat kertakaikkiaan mykistäviä. Jokaisessa oli oma viehätyksensä. Eniten pidin ehkä Bryce Canyonista ja Grand Canyonista, jonka pohjoisosassa kävimme. Pohjoisosa ei liene niin turistipyydys...
Grand Canyonin reunalla kävellessä (pieni polku kulki jyrkänteen huipulla ja kummallakin puolella mieletön pudotus) hieman jopa huimasi ja mietti, että jaaha, entäs kun tulee kova tuulenpuuska. No, täällä yhä ollaan.
Bryce Canyon 2

Lauantaina suuntasimme Wainon ja Bettyn kesäasunnolle vuoristoon eli Scofieldin kaivoskaupunkiin. Yllätys oli ehkä se, että kaupungissa oli tosiaankin edelleen toimiva hiilikaivos. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä heräsin siihen, kun monikymmenvaunuisen hiilijunan pilli vihelsi pitkään.
Talvisaikaan tässä pienessä kaupungissa elää 21 henkeä, eli aika moni talo on kesäasunto. Scofield on historiassa tunnettu vuonna 1900 sattuneesta kaivosonnettomuudesta, jossa menehtyi yli 200 kaivosmiestä (näistä 66 suomalaista).

Tunnisteet: , , ,