keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Amerikan auto

Kävimme taas Panun kanssa hakemassa auton vuokraamosta, tällä kertaa se on sitä varten, että pääsen täältä ensin Pennsylvaniaan tapaamaan Ritaa ja sieltä sitten jatketaan JFK:lle ensi viikolla.
No, mutta niistä autovuokraamoista. Käytämme yleensä National Car Rentalia täällä Ithacassa. Kuten jo nimikin kertoo, yleensä vuokra-auto on joku kansallinen ylpeys eli Chevrolet, Chrysler tai Pontiac (ei sentään Lincoln, harmi kyllä). Meillä on usein ollut Chryslerin PT Cruiser (bensasyöppö pahinta laatua) tai Chevy Impala (ihan OK). Viimeksi meillä oli joku Saturn, jossa oli huonot penkit.


PT CruiserTässä PT Cruiser, joka oli Washingtonin matkalla


Silti, niin täällä Yhdysvalloissa kuin meillä Suomessakin, suosituin ostettu henkilöauto ei suinkaan ole mikään GM:n tai Fordin kiiltävä menopeli, vaan Toyota. Tilastot 1-10/2006 kertovat, että suosituin uusi auto on USA:ssa ollut Toyota Camry, seuraavana tulee Toyota Corolla ja sitten Honda Accord ja Civic, Chevy Impala on vasta viidennellä sijalla. Ei ihme, että Yhdysvaltain autoteollisuus karsii kovalla kädellä. Toki jos valmistajien myynti (kaikki automallit) lasketaan yhteen, on iso kolmikko Chrysler, Ford ja GM edelleen pitämässä kärkisijoja myyntitilastoissa.

No, listakakkosen eli Toyota Corollan saimme tällä kertaa National Car Rentalistakin. Ajattelin, että vuokraavat vain amerikanautoja, no toisaalta valmistetaanhan Toyotaa täällä Pohjois-Amerikoissakin. Mutta tekeekö se siitä amerikkalaisen auton? Tjaa.

Panu oli tyytyväinen, hänen mielestään mekin voisimme ostaa Toyotan tai Nissanin. No en kyllä hevillä luovu Volvostani.

Tunnisteet: , ,

1 Kommentit:

Anonymous Kampusvaimo sanoi...

Piti vielä lisätä tuohon jatkoksi, että yllätyin viime viikolla kun näin lähihuoltamollani täällä Helsingissä tuon saman vihreän National Car Rental -logon.
Olivat jossain vaiheessa tulleet tänne yrityskaupalla. Ostaneet jonkun Scan Rentalin.

13 joulukuuta, 2006 13:39  

Lähetä kommentti

<< Home