perjantaina, marraskuuta 03, 2006

Jaroslavia tapaamassa

Tänään Panun kollega Hamilton Collegesta tuli käymään Ithacassa. Menimme Derekin kanssa illalliselle hänen vanhan esimiehensä Jaroslav Vanekin luokse. Oli mielenkiintoista tavata iäkäs tsekkiprofessori vaimoineen. Jaroslav kertoi muun muassa pakomatkastaan Tsekeistä vuonna 1949 Baijeriin ja sieltä Sveitsiin. Professorin koti, oli, kuinkas muutenkaan, Ithacan vieressä Cayuga Heightsin kylässä - missä kaikki muutkin vanhemmat professorit asuvat.
Professorska haravoi lehtiä kun tulimme ja muutenkin meno oli rentoa.


Huomenna on lauantai ja lähdemme kadonneiden sukulaisten jäljille Ashtabulaan. Kaupunki on Erie-järven rannalla Ohiossa. Siellä oli iso suomalaisyhdyskunta. Sain kuulla että isoisoäitini serkku Saima on vielä hengissä siellä, 90+ on jo ikää. Hänen äitinsä muutti aikoinaan Suomesta Ohioon.

Ohiosta suuntaamme maanantaina Washington DC:hen. Panulla on siellä työtapaamisia pitkin viikkoa. Minä saan puolestani nähdä kaikki monumentit, valkoisen talon ja upeat museot. Sitten voi kiittää yhdysvaltalaisia veronmaksajia - Washingtonin museot ovat nimittäin ilmaisia. Vaalitkin täällä on tiistaina - saa nähdä millaista meno on silloin pääkaupungissa.

Tunnisteet: , ,

2 Kommentit:

Anonymous Kaarina sanoi...

Tervetuloa tänne pääkaupunkiseudulle! Ei se äänestäminen todennäköisesti kovasti katukuvassa näy muuten, kuin että tienvarsilla on ihmisiä (=ehdokkaita) heiluttamassa ohiajaville autoille ja kylttejä on joka kadunkulmassa...

05 marraskuuta, 2006 22:38  
Blogger Riikka sanoi...

Kiitos Kaarina, täällä näyttää hyvin uhkealta. Kaikki on jotenkin hassun tuttua elokuvista.

06 marraskuuta, 2006 20:12  

Lähetä kommentti

<< Home