torstaina, marraskuuta 16, 2006

Hyvästejä

En uskonut, että niitä pitäisi jo nyt sanoa. Onhan tässä vielä aikaa.

Mutta torstain englannin ryhmä ei tietenkään kokoonnu enää ensi viikolla, onhan silloin Thanksgiving. Niinpä tänään piti sitten jättää jäähyväiset kurssikavereille kuten Cosettelle, Yasukolle, Yaelille ja Maytelle.

Yasuko oli tehnyt Toefl-testin, mutta ei halunnut kertoa pistemäärää. Hän aikoo tehdä testin uudestaan helmikuussa. Tavoitteena on pyrkiä yliopistoon. Amerikkalaisen kanssa avioitunut Yael puolestaan oli saanut pysyvän oleskeluluvan. "Nyt voin lähteä vierailulle kotiin Israeliin". Mayte puolestaan suree, kun hänen juristiystävänsä järjestivät hänelle tylsät polttarit. Mistä on kylläkin jo viisi vuotta.
Ithacaa koettelee aikamoinen matalapaine. Sataa kaatamalla, kello on viisi ja on liki pimeää ja meitä ei lainkaan huvita mennä ulos. "It's raining cats and dogs" voisi kai sanoa. Huomenna Panulla on esitys Hamilton Collegessa, joka on parin tunnin ajomatkan päässä. Hän valmistelee sitä.


Tapaamme taas Derekin ja hänen vaimonsa, mikä on hauskaa. Toivottavasti ajomatka sujuisi ilman kaatosadetta...

Ehkä täällä nyt kuitenkin on jonkinverran petrannut sitä englanninkielen taitoaan. Ainakin tietää heikot kohtansa, kuten pilkutuksen ja a- ja the- artikkelien käytön.

Tunnisteet: , , ,