torstaina, elokuuta 31, 2006

Perillä Ithacassa

Keskiviikko 30.8

Aamulla vuokrasimme auton ja Panu teki uroteon, kun ajoi New York cityn halki. Se meni yllättävän joutuisasti - mutta toki meillä oli ajo-ohjeet. Country roads take me home....
Triborough bridge, New York city

Perille Ithacaan pääsimme iltapäivällä. Asunto oli siisti, mutta melko pelkistetty. Tiesimme jo etukäteen, että asuntoon pitää shoppailla kaikenlaista ja niinpä loppupäivä kuluikin sitten amerikkalaisten ostos/paratiiseihin/helvetteihin (ihan siis näkökulmasta riippuen) tutustuessa. Panun mielestä Wal-Martissa käynti oli kovin mielenkiintoista. Miten kapitalistit laittavat työläiset kyykkyyn? Ne tutkijat, juu sii. No onhan se maailman suurin vähittäisketju. Merjalle kiitos muuten pussilakanavinkistä. Täällä nukutaan lakanamielessä edelleen kuin Suomessa 70-luvulla, paitsi että patjat ovat 10 x parempia.

Riikan koti seuraavan kolmen kuukauden ajan eli Gun Hill Residence:
Gun Hill

Tiistai 29.8

Lentomatka Helsinki-Vantaalta JFK:lle sujui jokseenkin hyvin. Kahdeksan tunnin lento oli tietysti hieman rankka vihoittelevalle iskiakselleni, mutta onneksi oli käytäväpaikka, joten pystyin jaloittelemaan aina välillä.

Perille tultaessa saimme venäläisen taksikuskin, joka ei kaiketi osannut lainkaan englantia, vaan kyyditsi meitä hieman ylimääräistä, vaikka annoimme osoitteen printattuna käteen. Kyydin huipuksi hän vei meidät väärään hotelliin.
No, pääsimme kuitenkin perille hotelliin jonkin ajan kuluttua. Pitää ottaa tämä taksikierroskin vain mielenkiintoisena saitsarina.

First impressions: Lentokentän tienoilla oli pieniä taloja, joissa amerikanliput liehuvat salossa ja verannalla on kaksi nojatuolia. Queensin korttelipuodit olivat jotain sellaista kuin vaikkapa elokuvassa Smoke tai Paul Austerin novelleissa. Hotellin vieressä oli puolestaan kenttä koulubusseja keltaisenaan.
School bus in NYC

Tunnisteet: , ,

lauantaina, elokuuta 26, 2006

Ennen matkaa mietteitä osa 2

On lauantai-ilta. Kävin viimeisen kerran ennen matkaa uimassa ja höyrysaunassa. Kuulin myös hyvän uutisen, ystävä oli saanut mieleistä työtä. Onnea hänelle!

Miehen kanssa ollaan jatkettu pakkaamista. Tyhjennettiin samalla kaappeja veljelleni, joka tulee talonvahdiksi. Uskomatonta, miten paljon yhdessä reissuun lähtemisessä riittääkin työtä.


Äänitin lempi-cd:itä kannettavalle mp3-muodossa. Ensin piti löytää vähän parempi ripperi ja enkooderi. Päädyin sellaiseen kuin Easy CD-DA Extractor.



Koira tuijotti levottomana touhuamistamme. Se tietää, että lähdemme jonnekin, mutta varmaankin arpoo, että joutuuko hän itse esim. vihaamalleen automatkalle.

Tunnisteet:

torstaina, elokuuta 24, 2006

Ennen matkaa mietteitä osa 1

Olen lähdössä kolmeksi kuukaudeksi mieheni kanssa Yhdysvaltoihin. Kohteena on kaupunki nimeltä Ithaca, joka sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. Ithaca on pienehkö kaupunki, mutta merkittäväksi sen tekee siellä sijaitseva Cornellin huippuyliopisto.

Mies on menossa tutkijaksi yliopistoon, joten minun roolikseni jää - kuten blogin nimikin jo kertoo - olla se kampusvaimo.

Matkalle lähtöön on aikaa tasan viikko. Sitä ajatellen mikään ei tietenkään vielä ole valmista, vaatteet ovat pesemättä, matkalaukut ostamatta. Paperisotaa tosin olen ehtinyt käydä jo usean kuukauden ajan. Monet kysyvät, onko jo matkakuume. Mitä se oikeastaan on? jos se on sitä fiilistä, että irtautuu henkisesti jo nykyisestä, niin sitten kai sitä matkakuumetta on.

Minusta on hauskinta heittäytyä tuntemattomaan, en ole niitä opaskirjojen etukäteislukijoita vaikka tarvittavat käytännön asiat toki valmistelen.

Tunnisteet: , ,